Nya Partiet - en sekt!

Rörelsen går under många namn. I Sverige är de mest kända som NP, Nya Partiet.

 

En politiker har gett oss följande beskrivning av denna nygamla sekt.

 

"Ni har nog ofta sett dem. De står med sina bokbord vid något universitet eller i centrala Stockholm och har ytterst provokativa plakat och flygblad med budskapet att någon eller några personer t ex i miljörörelsen är nazister eller att världsekonomin håller på att krascha och Nya Partiet är världens enda och sista hopp.

 

Nya Partiets anhängare beskriver ledaren som en visionär ledare som vill befria folk från förtryck, fattigdom och okunnighet. Han beskrivs som en inflytelserik tänkare med en förmåga att förutsäga kriser i världen - som ett "universalgeni" i samma klass som Kristus, Sokrates och Leonardo DaVinci.

 

Hans opponenter säger att han är en sektledare och konspirationsteoretiker med antisemitiska tendenser och klara totalitära, fascistiska drag. Detta synsätt bekräftas av de många avhopparna. Många experter och avhoppare har visat att Nya Partiet har samma arbetsmetoder som andra sekter och är uppbyggd på samma sätt.

 

Steven Hassan, som leder det amerikanska centret Freedom of Mind, säger att rörelsen är en sekt, därför att det är en "auktoritär grupp, med en pyramidal maktstruktur, med en karismatisk frontfigur som har diktatorisk kontroll över rörelsen och säger sig sitta inne med svaren på precis allt". Hassan säger att Nya Partiet följer det han kallar "BITE"-modellen (Beteende, Information, Tanke och Emotioner/känslor) för hur sekter kontrollerar sina medlemmar. "Medlemmarna får inte tänka negativa tankar om Nya Partiet - så kontrolleras beteendet", säger han. "De får inte prata med före detta medlemmar eller kritiker som har något negativt att säga - så kontrolleras informationen. Så kan man gå igenom hela BITE-modellen och se att det stämmer".

 

1988 dömdes en nuvarande aktiv medlem i partiet till 15 års fängelse för konspiration, skattebrott och ekonomiskt bedrägeri. Han satt i fängelse i fem år och släpptes 1994. Vid rättegångarna mot honom och hans medåtalade medarbetare, kom det fram att rörelsen använt metoder att tjäna pengar som stred mot lagen. Journalister som följt Nya Partiet, har bekräftat detta.

 

 

 

I april rapporterade polis att en ung student rusat ut i trafiken på en tysk motorväg i Wiesbaden, blev överkörd flera gånger och dog omedelbart. Polisen skrev av ärendet som självmord. Den unge studenten var Jeremiah Duggan, som tillbringat flera dagar på en konferens som arrangerades av Nya Partiet, som befann sig i Wiesbaden.

Diskussionens vågor har gått höga om vad som egentligen hände studenten. En del tror till och med det var mord. Krav på en ny polisutredning av studentens död har höjts i Tyskland och i England. Men man behöver inte gå så långt för att se att Nya Partiets sekt var ansvarig på något sätt. Därför ligger det mycket i kravet på en ny polisutredning. För man kan ju fråga sig varför denne student just valde en konferens med en organisation som är en erkänd sekt, att begå självmord på. I synnerhet som denna sekt använder många metoder som ytterst handlar om att bryta ner individen och få denne att bygga upp en ny, och mer "korrekt" världsbild.

NP har haft många problem men arbetet att rekrytera ungdomar till sekten pågår ännu. På en hemsida som drivs av en svensk avhoppare, finns talrika vittnesbörd från unga medlemmar i Nya Partiets samlade, och den läsningen är skrämmande. Det är berättelser om sektkontroll, likriktning och förtryck!

 

På senare tid har sekten fungerat som en "sekt-light". Detta beror till stor del på att delar av ledarskapet i Sverige ifrågasatte Nya Partiet och mycket av sektmetoderna. Därför såg ledarna för partiet som "liberal" jämfört med liknande rörelser i övriga världen, eftersom medlemmarna både hade riktiga jobb bredvid, semester och fritid och skaffade barn (sekten är inte positiv till att medlemarna skaffar barn). Detta har delvis förändrats med det gamla ledarskapets avhopp och de som leder rörelsen idag har barn.

 

Men en sekt som är "sekt-light" är ändå en sekt! Det får man inte glömma!

 

Sekten försörjs genom ett relativt stort nätverk av företagare och privatpersoner (oftast invandrare) som stöder rörelsens olika kampanjer, för kärnkraft, mot miljörörelsen eller för industrialism, etc... Oftast vet företagarna ingenting om vad Nya Partiet och hans rörelse egentligen står för.

 

Rörelsen är inte höger- eller vänsterextrem i ordets normala betydelse. De är för en ökad (!) invandring och man ser dem ofta göra kampanjer för att rädda Afrika. Rörelsen kan däremot, enligt de flesta experter, sägas vara totalitär och fascistisk. Man ser det tydligast i deras val av vänner i det Afrika de vill rädda.

 

 

Mer information:

http://npnyapartiet.wordpress.com/

 

Partiet ansågs från början vara ett vänsterparti. I sina flygblad förklarade de att deras syfte var att skapa en enhetsfront mellan kommunister, socialister, fackföreningar och vänstersocialdemokrater. Men de har med åren utvecklats från vänsterparti av gammalt snitt till ett fascistiskt och högerextremistiskt parti.

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

avhopparna.blogg.se

Hallå! Vi är alla som skriver på denna blogg avhoppade från den fascistiska sekten Nya Partiet. Allt vi skriver på denna blogg är sanning, vi har den inte för att svärta ner oskyldiga individer med falska anklagelser och sådant, då det tragiskt nog inte behövs. Alla vi som skriver på denna blogg har varit med i NP och allt som skrivs är roliga anekdoter och citat vi kan komma ihåg, värt att påpekas igen så är allting sanning. Bloggen har precis bara börjat men kommer uppdateras frekvent med nya saker vi kan komma på och även vad vi gör ute på stan i dagsläget.

RSS 2.0